19 Temmuz 2013 Cuma

Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler
3veya 4 adet domates
4 kaşık salça
4 kaşık un  ( katı veya sulu olmasını istediğiniz takdirde azaltıp arttırabilirsiniz )
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 kaşık margarin veya tereyağı
Baharatlar isteğe bağlı (karabiber,kimyon,pul biber vb.)
1 adet et bulyon

Hazırlanışı
Domatesleri güzelce soyduktan sonra rendeden geçiriyoruz.Margarin,un ve et bulyonumuzu kısık ateşte kavuruyoruz.Kavurduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz.Daha sonra rendelediğimiz domatesleri üstüne döküyoruz ve 3-4 dakika orta ölçekli ateşte pişiriyoruz.Bundan sonra ise sütümüzü ve suyumuzu üzerine boşaltıyoruz.Çorbamız kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır.
**Afiyet Olsun**

İrmik Helvası Tarifi


MALZEMELER
Yarım kilo irmik
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ
fıstık
Şerbeti İçin
5 Su bardağı Şeker
6 Su bardağı Su

Hazırlanışı
Sıvıyağı tencereye alın. Hafif kızdıktan sonra fıstıkları ve unu koyun. Hafif koyulaşana ve unun kokusu kaybolana kadar kavurun. İrmiği katın. İrmiğin rengi sütlü kahve rengine dönüşünceye kadar kavurun. Diğer taraftandan bir tencereye su ve şekeri koyun ve kaynaması için bırakın. Şerbet koyulaşıp kıvamını alana kadar pişirin. Pişen şerbeti kavrulmaya devam eden irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün. Sürekli karıştırarak pişirin. (Sürekli karıştırılmazsa dibinin tutmasını önleyemezsiniz.)
Helva kavrulup kaşıktan akmayana kadar kavurmaya devam edin. Ve işte helvamız hazır. 
**Afiyet Olsun**

Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte 
Malzemeler ;

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet  patates
1 adet  havuç
1 çay bardağı  pirinç
1 çorba kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağ
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı ;

Yemeğimizin ana malzemesi olan köfte ile başlayabilirsiniz. Köfte için hazırlanacak soğanın kabuklarını soyarak kalın rende ucu ile rendeleyin.
Soğanların içine pirinç ,maydanoz , tuz, karabiber ve kıyma ilave edilerek yoğurulur. Yoğurma işlemini uzun tutmanız köftenin dağılmasını engelleyecektir.
Köfte hazır olduğunda misket büyüklüğünde avucunuz ile yuvarlayarak una bulayın.
Köftenin yapılacağı tencere içine sıvıyağ ve salça ilave edilerek kavrulur. 6 su bardağı su ilave edildikten sonra kaynaması beklenir.
Diğer yandan patatesler ve havuçların kabukları soyularak küp şeklinde hazırlanır.
Köftemizin suyu kaynadıktan sonra içerisine köfteler , havuçlar ve patatesler ilave edilir.
Son olarak baharatlar ilave edildikten sonra kapağı kapatılarak yarım saat kaynamaya bırakılır.
Sulu köfte içinde bezelyede kullanabilirsiniz. Bezelyeleri koymadan önce 10 dakika haşladıktan sonra patatesler ile birlikte köfteye ilave edebilirsiniz.
Sulu köftemizin içinde bulunan sebzeler yumuşak bir kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatarak pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Üzerini maydanoz ile süslemeyi unutmayın !
**Afiyet Olsun.**
 

Mücver Tarifi

Malzemeler
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Kızartma için sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Vişne Hoşaf Tarifi

Vişne Hoşafı

Malzemeler
Yarım kilo taze vişne veya 250 gr kuru vişne
4-5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırılabilir)
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın. Bir tencereye su ve şekeri koyup iki taşım kaynatın. Ocağı kısın ve ayıklayıp yıkadığınız vişneleri tencereye ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın. Eğer kuru vişne kullanacaksanız önce vişneleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede suyu kaynatıp vişneleri içine atın kısık ateşte 6-7 dakika kaynatın, şekerini ekleyip şeker eriyene kadar pişirin. Sonra ateşten alın ve soğutarak servis yapın.
** Afiyet Olsun**

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Çilekli Milföy Pasta


Malzemeler 
1/2 su bardağı un 
1/2 su bardağı nişasta 
500 gr süt 
4 adet yumurta 
1 su bardağı tozşeker 
1 çay kaşığı vanilya 
Milföy hamuru 
2 çorba kaşığı dolusu margarin 
Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli    

Hazırlanışı 

Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım. Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Tereyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim. Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım. En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım.



Limonlu Kek Tarifi

limonlu kek tarifi 
Malzemeler
4 yumurta,
 1.5 bardak şeker,
 1.5 bardak yoğurt,
 150 gr tereyağı, 
3 limon,
 1 paket kabartma tozu ve vanilya, 
aldığı kadar un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra tereyağı yoğurdu ve limon kabuklarını ilave edin. 3 limonun suyunu da bu harcın içine sıkın. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra biraz sıvı olacak şekilde unu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kalıba boşaltın. Üzerine bir kaç tane şekere batırılmış limon dilimi koyun ve fırına verin.Dilerseniz Üzerine Kreme döküp fındıklarla süsleyebilirsiniz.

**Afiyet Olsun**

Hamsili Pilav


Malzemeler
1.5 kilo kılçıkları temizlenmiş hamsi (kılçıklıysa 2.5 kilo)
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım havuç (ince rendelenmiş)
1 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1.5 çay bardağı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı yenibahar, tuz,  karabiber, nane


Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını temizleyin, yıkayın ve iyice süzün.Borcam tepsiye birbirlerinin üzerine gelecek neredeyse gelecek sıklıkla ve iç kısmı size bakacak şekilde dizin.Kuş üzümü zeytinyağı ile 5 dk kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip 2-3 dak tekrar kavurun.Kaynar suyu ilave edip demlenmeye bırakın.Pilav ılıyınca baharatları atın. Havucu varsa sarımsak yoksa rendenin en küçük bölümüyle rendeleyin.Ben malzemelere bir kaç baharat ekleyip tadını değiştirdim.Pilavı hamsilerin üzerine döküp üzeri kaplanıncaya kadar hamsi ile döşeyin.Benim 2 kilo temizlenmil ama kılçıkları ayıklanmamış hamsim olduğu için malesef üstü açık kaldı. Siz temizlenmiş ama ayıklanmamış hamsi alacaksanız büyük borcam tepsi için 2.5 kilo alın.Orta hararetli fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcakken servis ediniz.

**Afiyet Olsun**


Çilekli Soğuk Pasta

çilekli soğuk pasta 
Malzemeler
250 gram kedidili bisküvi
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
250 gram çilek
1 paket krem şanti (arzuya göre)
Hazırlanışı
encereye 1 su bardağı tozşekeri, sütü, unu ve vanilyayı ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin. Kremayı ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba kedidili bisküvileri sıra halinde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan boşaltın. Kremanın üzerine tekrar kedidili bisküvileri dizin ve tekrar krema dökün. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin. En son kremayı dökün. Çilekleri ayıklayıp temizleyin. 1/4 su bardağı tozşeker ve temizlenmiş çilekleri, robot yardımı ile püre haline getirin. Çilek püresini kremanın üzerine döküp yayın. Buzlukta, servis yapana dek bekletin. Servisten yarım saat önce buzluktan çıkarıp, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerini arzuya göre krem şantiyle süsleyip, servis yapın.
**Afiyet Olsun**

Fırında Patates

FırındaPatates 
Malzemeler

İstenilen adette patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanır, süzülür ve ince halkalar şeklinde  doğranırlar. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile birlikte karıştırılıp, harmanlanırlar.(Ağız tadınıza göre istediğiniz baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz) Kapta yarım saat bekletilen patatesler yağlanmış bir kaba dizilirler ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-40 dakika kadar pişirilir. Bu sürenin sonunda patatesler pişmiş ise  folyo patateslerin üzerinden alınarak üzerleri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına konulur. Patateslerin üzeri hafifçe kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Bu hafif ve sağlıklı patatesi özellikle et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli  bir garnitür olarak sunabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

Çikolatalı Topkek Tarifi

Çikolatalı Top Kek 
Malzemeler
1 Çay Bardağı Kakao
1 Su Bardağı Süt
2 Su bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
3 Adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
1 Çay bardağı ceviz içi
Üzerine
1 Çay Bardağı Süt
Çikolata Sos

1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Diğer kek malzemelerini ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın. Hamurunuzu yağlanmış kek kalbınıza boşaltın. 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın. Kekiniz pişince fırından alın ve ılıkken geniş bir kaba ufalayarak koyun. Sütü ekleyip karıştırın. Yapışkan bir harç hazırlayın. Kekinizi dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlak parçalar halinde tepsiye dizin. Üzerine erimiş çikolata dökün ve donunca servis yapın.
Çikolata Sos Hazırlanışı:
Rendelenmiş çikolata ve tereyağını, ısıya dayanıklı bir kap içerisinde, su dolu tencereye oturtun. Çikolata eriyene kadar ateşte tutun.
**Afiyet Olsun**

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler
6adet küçük boy patlıcan 
2 adet orta boy soğan
2 adet domates 
6 adet biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça 

Sıvı yağ,tuz,karabiber,kırmızı biber
200 gram çekilmiş et
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı 
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletiniz. Güzelce yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.Biberleri yağda kızartın.Aynı tavada doğranmış soğanları kavurun ve kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz domatesi ve maydanozu küçük doğrayarak üzerine ekleyin. Tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Daha sonra  bir çay bardağı su ekleyin 5 dk kaynatın.Tencerenize patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açınız.Malzeme ile patlıcanları doldurunuz. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.Ayrı yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek tencereye ilave ediniz.Sarımsakları küçük küçük doğrayıp içine atınız.Daha sonra tencerede 20 dk pişirin.Karnıyarık hazır.

16 Temmuz 2013 Salı

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Orta boy Ayva 2 Su bardağı su
4 Diş karanfil
1 Çubuk tarçın
1 Su bardağı şeker
200 gr. Manda Kaymağı
Hazırlanışı
Ayvalarımızı soyarak ardından 2 ye bölüyoruz. Çekirdeklerini temizliyoruz. Çekirdekleri bir kenara koyduktan sonra yayvan bir tenceremize 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğu koyarak kaynatalım. Ayvalarımızı kaynamış su içine atalım. Tenceremizin kapağını kapatalım.  Ayvaların kaynamızı için yaklaşık 10 dakika kısık ateşte bekliyoruz. Üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Şekeri ilave ettikten sonra 10 dakika daha ocakta bekletiyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ısıtalım. Ayvalarımızı bir tepsiye dizelim. Sıcak fırının 2. rafında renk alana kadar 5-10 dakika fırında bekletiyoruz. Ayva tatlısının orta boş kısımlarına kaymak koyarak servis yapalım.
NOT: Ayva çekirdeklerini kaynayan suya atarsak hem renk verirler hem de peltemsi bir kıvam verirler.
 **Afiyet Olsun**
 

Lor Peynirli Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler
500 gr un
1 su bardağı süt
10 gr maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Ayçiçeği yağı
İç malzeme için
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın.Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şekkinde kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.
**Afiyet Olsun**

Yoğurtlu Semiz Otu Salatası

Malzemeler
500 gr yabani semizotu ( pirrpirim )
2 su bardağı süzme yoğurt
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kayatuzu, pul biber ( ağız tadına göre )
Hazırlanışı
Semizotlarını güzelce temizleyin, sirkeli suda bekletin ve durulayın ( küçük siyah tohumları varsa atmayın )
Semizotu yapraklarını, dallarından yaprak yaprak ayırın. Dal kısımlarını da ince ince doğrayın ve biber salata kasesine koyun.
Ayrı bir kasede yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp çırpın ve semizotlarının üzerine ilave edip karıştırın. Arzuya göre üzerine pul biber serpip servis edin.
Not
Aynı uygulamayı ıspanakla da yapabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler
5 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırık pirinç
2 çorba kaşığı un
 2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
nane
tuz
kırmızı biber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı 

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyun ve suyu ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan biraz alın ve bu karışıma ekleyerek ılık olmasını sağlayın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Tereyağı ile sıvıyağı tavada naneyle birlikte kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.

**Afiyet Olsun**






Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler
1 adet Soğan
2 adet Sivri Biber
Margarin
Tuz
Kara Biber
Kekik
Nane
Pul Biber
500 gram Kuşbaşı Et
300 gram Mantar
2 adet Domates
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

**Afiyet Olsun**

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un
Dilerseniz susam
Hazırlanışı
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb…) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün.İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180 dereceye koyun.Kurabiyeler kızarınca çıkarıp servis yapabilirsniz.
**Afiyet Olsun**

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
250 gr. Oda sıcaklığında alba ya da miskin marka margarin
250 gr. Pudra şekeri
500 gr. Un
1 paket vanilya


Hazırlanışı

Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Vanilyayı ekleyin ve azar azar un ilave ederek yoğurun.
Yoğurma işlemi uzun sürecektir fakat sabırlı olun. İyice yoğrulması çok önemli.
Hazırladığınız hamurdan uzun uzun rulolar yapın, üzerini bıçakla çizin ve eşit aralıklarla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt serilmiş tepside pembeleşmesine fırsat bırakmayacak sürede pişirin. Piştiğinde kurabiyelerin altı pembeleşecektir.
Kurabiyeler biraz yumuşak olsa da endişelenmeyin. Ilıdıktan sonra kıvamını bulacaktır. İstepe göre kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve folyo kağıdı
Yapılışı:
Tavuk temizlenir yıkanır .Salça,tuz ve yağ bir kapta çırpılır tavuğun her tarafı  bu sosla bulanır   fırın kabına az su konur ve tavuk yerleştirilir.Dilerseniz tuz ve baharatlara bulanmış patates dilimleri de eklenir kabın üzeri folyo kağıdı ile kaplanır,200 derecede 45  dakika pişirilir folyo kaldırılır üzeri kızarana kadar daha pişirilir folyo yerine fırın poşetinde de pişirebilirsiniz

Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Malzemeler
1 kg buğday unu
3 yumurta
10 gr tuz
50 gr nişasta
1 kg sade yağ
500 gr antepfıstığı içi
500 gr süt
50 gr irmik
750 gr şeker
350 gr su
Hazırlanışı
Şöbiyet için hamurun hazırlanışı ve açılışı tıpkı baklava yapımındaki gibidir. Unu tezgaha dökün, ortasında bir boşluk açın. Yumurtaları tuzla çırpın, biraz sulandırarak una ilave edip yoğurma işlemine başlayın.

Yoğurma süresince karışıma azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar devam edin. Hazırladığınız hamuru çekerek uzatın ve iki parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.

Kestiğiniz hamur parçalarını elinizle yassı hale getirin, üzerlerine biraz nişasta serpin ve kenardan ortaya doğru incelterek açın. Yarıçapları 25-30 santim olacak şekilde incelttikten sonra yeniden nişastalayarak üst üste dizin. Açma işlemini bu şekilde üç kere tekrarlayın. Son  yufkalarımızın eni 60, boyu 120 ile 140 santimetre arası olmalı.

Şerbeti soğutup dökün

10 yufkayı üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin ve kenarları 7 santimetrelik kareler biçiminde kesin.

Süt ve irmiği geniş bir tencereye alıp koyu bir kıvama gelene dek karıştırarak pişirin. Kara hamurların içlerine birer ceviz büyüklüğünde irmikli kaymak ve biraz fıstık içinden koyun.

Uçlarını mektup zarfı şeklinde kapattığınız yufkaları tepsiye dizin. Tereyağının kalanını eriterek tepsiye dökün. Tüm hamurlar ıslandıktan sonra yağın fazla görünen kısmını tepsiyi hafifçe eğerek dökün.

Fırınınızı orta ayarda ısıtın. Fırına şöbiyet tepsinizi yerleştirin ve hamurları yarım saat kadar pişirin. Şöbiyet pişerken, şerbeti için su ile şekeri karıştırıp ocakta ısıtın ve kıvamlı hale getirdikten sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.

Pişen şöbiyetin üzerine soğuk şerbetini dökün. Tatlı ılındığında servis tabaklarına alabilir, üzerlerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.