31 Temmuz 2013 Çarşamba

Patates Kroket Tarifi

Patates
Malzemeler
 .4 ad patates
. Yarım su bardağı kadar galeta unu
. Yarım su bardağı kadar un
. 2 ad yumurta
. 1 ad yumurtanın sarısı
. 1 tatlı kaşığı kadar nişasta
. 2 yada 3 yemek kaşığı kadar beyaz beynir (ezilmiş olacak)
. Kızartmalık yağ
. Karabiber ve tuz

Hazırlanışı
Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlıyoruz ve haşlama işlemi tamamlandıktan sonrada üzerine 2 ad yumurta, karabiber, nişasta ve beyaz peynirimizide ekleyerek butun bu malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvamlanan hamurumuzun içerisinden ceviz buyukluğunde parçalar kopartarak silindir şekilini veriyoruz ve silindir şeklindeki patateslerimizi öncelikle unumuzda ardındanda yumurta sarılarımıza ve son olaraktagaleta ununa buluyoruz. Daha sonra derin bir tavamızın içerisine kızartmalık yağımızı koyarak içinede bulanmış olan toplarımızı ekleyerek güzelce kızartıyoruz ve patates kroket servise hazır hale geldi.
Afiyet Olsun.

Karnıbahar Kızartması



Malzemeler
Orta boy bir karnabahar çiçeklerine ayrılmış ve haşlanmış

3 yumurta
3-4 kaşık un
tuz
karabiber
sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Haşlanmış karnabahar çiçekleri un-tuz karışımına bulanır ve yumurtaya batırılıp kızgın yağda her yanı güzelce kızartılır. Hepsi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun 

Gavurdağı Salatası

Salata
Malzemeler
4 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3-4 dal taze soğan
bir kaç dal maydanoz
bol miktarda iri kırılmış ceviz
zeytinyağı
nar ekşisi
sumak
tuz

Hazırlanışı
Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır. Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir. Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir. Karıştırılarak servis tabağına alınır. Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ben sevdiğim için oldukça bol kullanıyorum. Cevizi de yine neredeyse 1 su bardağına yakın ekliyorum. Harika bir salata, denemeyenlere tavsiye ederim. 

30 Temmuz 2013 Salı

Mantar Sote Tarifi

Mantar
Malzemeler
Yarım kilo tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ
200 gr mantar
2 adet yeşil biber
3 adet domates
3 adet soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe göre pulbiber
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle yağınızı tencereye koyduktan sonra tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra tencereye koyalım.Tavukları az pişirdikten sonra içine doğradığımız biber ve soğanları da ekleyin ve kavurun.Daha sonra mantarlarımızı kuşbaşı büyüklükte doğradıktan sonra tenceremize koyalım.Son olarak domates ve baharatlarımızı da ekledikten sonra 1 çay bardağı su döküp.20-25 dk pişirelim.
**Afiyet Olsun**


29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kıymalı Biber Dolması

dolma
Malzemeler
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
Yarım kg dolmalık biber
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet damates (enine dilimlenmiş)
1 avuç pirinç
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı katı yağ
Hazırlanışı
Dolma içini hazırlamak için kıymanın içine soğan pirinç maydanoz, tuz, karabiber katıp iyice karıştırın.Sert olmaması için azıcık suyla sulandırın.Biberleri yıkayıp, sap kısmının yarım cm. aşagısından kesip, içini temizleyip yıkayın.Biberlerin içini sıkıştırmadan doldurun.Ağızlarına domates koyup, bir tencereye biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.Biberlerin üzerini örtecek kadar su, katı yağ, salça veya 1 adet domates suyu koyup pişirin. Suyu azalırsa ekleyebilirsiniz.Pirinçler uzayınca, biberler de yumuşayınca ateşten alın.Servise hazır.
**Afiyet Olsun**

Soğuk Çorba Tarifi

Soğuk Çorba Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayı geceden ıslatıp pişirin.Buğdayların pişmesinin ardından tencereye nohutları ekleyin.Ayrı bir yerde yoğurdu çırpıp yavaş yavaş ilave edin ve tuzu ekleyip ateşten alın.Ayrı bir yerde zeytinyağında kırmızı pul biber, salça ve naneyi hafif kızdırıp çorbanın üzerine gezdirerek soğuk servis yapın.
**Afiyet Olsun**