31 Temmuz 2013 Çarşamba

Patates Kroket Tarifi

Patates
Malzemeler
 .4 ad patates
. Yarım su bardağı kadar galeta unu
. Yarım su bardağı kadar un
. 2 ad yumurta
. 1 ad yumurtanın sarısı
. 1 tatlı kaşığı kadar nişasta
. 2 yada 3 yemek kaşığı kadar beyaz beynir (ezilmiş olacak)
. Kızartmalık yağ
. Karabiber ve tuz

Hazırlanışı
Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlıyoruz ve haşlama işlemi tamamlandıktan sonrada üzerine 2 ad yumurta, karabiber, nişasta ve beyaz peynirimizide ekleyerek butun bu malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvamlanan hamurumuzun içerisinden ceviz buyukluğunde parçalar kopartarak silindir şekilini veriyoruz ve silindir şeklindeki patateslerimizi öncelikle unumuzda ardındanda yumurta sarılarımıza ve son olaraktagaleta ununa buluyoruz. Daha sonra derin bir tavamızın içerisine kızartmalık yağımızı koyarak içinede bulanmış olan toplarımızı ekleyerek güzelce kızartıyoruz ve patates kroket servise hazır hale geldi.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder