Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
- 250 gr peynir
- Arzuya göre maydanozHazırlanışıSıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün. Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde hafif açın. Tahtanın üstünte biraz daha açtıktan sonra, ortasına peynir koyun ve kenarlarını balık sırtı kesin. Peynirin üstüne balık sırtı örgüsü gibi örün. Yağlanmamış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. **Afiyet Olsun**