4 Temmuz 2013 Perşembe

Balık Sırtı ya da Örgü Poğaça Yapımı

                                       
Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • 250 gr peynir
  • Arzuya göre maydanoz

    Hazırlanışı
    Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün. Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde hafif açın. Tahtanın üstünte biraz daha açtıktan sonra, ortasına peynir koyun ve kenarlarını balık sırtı kesin. Peynirin üstüne balık sırtı örgüsü gibi örün. Yağlanmamış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. **Afiyet Olsun**


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder