8 Temmuz 2013 Pazartesi

Pilav Tarifi

http://www.lezzetci.com/tarifler/large/sehriyeli-pilav.jpg 

Malzemeler 

-2 su bardağı baldo pirinç
-1 çay bardağı arpa şehriye
-3 kaşık tereyağı (60-70 gr)
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-2,5 bardak su
-Tuz

Hazırlanışı
Pirinci yarım saat önceden ılık suda ıslatınız. Daha sonra ıslanan pirinçleri 3-4 su yıkayınız.
Tencereye tereyağı, sıvı yağı ve şehriyeyi alıp şehriyeler altın rengini olana kadar kavurun. Yıkanan pirinçleri ve tuzunu ilave ederek pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
Son olarak sıcak suyu ilave ederek orta sıcaklıktaki ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
**Afiyet Olsum**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder