Malzemeler
3 Katlı hazır pasta tabanı5 Yemek kaşığı süt
4 Adet krema
4 Adet krema sertleştirici
4 Yemek kaşığı şeker
3 Adet muz
Toz fındık
Çikolata parçaları
Hazırlanışı
Muzlu pastamıza başlarken öncelikle pasta tabanlarını süt ile ıslatacağız. Bunun için yağ fırçası kullanabiliriz. Daha sonra kremamızı hazırlıyoruz. Kremamızı şeker ve krema sertleştirici attıktan sonra iyice kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Güzelce kremamızı çırptıktan sonra ve iyice kıvama geldiğinde, üç katlı aldığımız ve önceden ıslattığımız kalıbımızın her katına sürüyoruz. Kremanın üzerine muz dilimlerini yerleştiriyoruz ve her kat için aynı işlemi yapıyoruz.
Son kata geldiğimizde artık pastamız neredeyse hazır. Üçüncü kata da kremamızı sürüyor ve muz dilimleri ile güzelce süslüyoruz. Artık soğuması için pastamızı dolaba koymanın vakti. Yeteri miktarda soğuttuktan sonra, pastamız servise hazır.
**Afiyet Olsun**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder