12 Temmuz 2013 Cuma

Kirazlı Kek Tarifi

Malzemeler
500 gr kiraz (tatlı ve çekirdekli)
70 gr elenmiş un
2,5 lt süt (tam yağlı)
4 yumurta
120 gr toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
60 gr tereyağı

Hazırlanışı
Tereyağının yarısı ile porselen veya seramik bir tart kalıbının yağlayın.
  Kirazları yıkayıp bir mutfak bezi ile kurulayın. Saplarını çıkarıp atın ama çekirdeklerini çıkarmayın. Kirazları kalıbın dibine yayın. Fırını 200 derece kızdırın.
Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edip akıcı koyu bir karışım elde edinceye kadar birlikte çırpın.
  Unu, karışımın üzerine eleyip sütü ekleyin. Hamuru akıcı ve homojen bir hale getirinceye kadar çırpın, kirazların üzerine dökün.
  Kalan tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde karışımın üzerine koyup pudra şekerini serpin.
  Tartı, önceden ısıttığınız fırına atın ve üzeri altınımsı kahverengi oluncaya kadar, 30 dakika pişirin. Tartı fırından çıkarın ve ılık olarak servis yapın.
  Kiraz tatlı olduğu için burada önerilen şarap, hafif özlü bir şaraptır.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder