8 Temmuz 2013 Pazartesi

Taze Fasulye Tarifi

Taze Fasulye


Malzemeler

-2 adet orta boy soğan
-1 kilo taze fasulye
-2-3 diş sarımsak
-1çorba kaşığı salça
-1 büyük domates
-küçük kahve fincanı mısır özü yağı
-tuz, kırmızıbiber
-2-3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın.
Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın.
Sarımsakları temizleyin doğrayın. Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.
Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ilave edin.
20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
**Afiye Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder