12 Temmuz 2013 Cuma

Revani Tarifi

revani 300x183 Pratik Revani Tarifi
Malzemeler
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, sıvıyağ
1 su bardağından, biraz az, irmik
1 su bardağı, şeker
1 su bardağı, yoğurt
2,5 su bardağı, un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su

Hazırlanışı
Tatlımıza başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki revaninin yapımı kek yapımı gibidir. İlk önce malzemeleri karıştırmak için bir kap alıyoruz. Bu kabımıza yumurta ve şekerimizi alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Daha sonra sırası ile diğer malzemelerimizi bu kaba dahil ediyor ve karıştırıyoruz. Bu işlemimiz, karışım kek kıvamında olana kadar devam edecektir. Daha sonra fırın kabımızı yağlıyoruz ve hazırladığımız malzemeleri bu kaba yerleştirerek, 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbetimiz için bir tencereye su koyuyor ve kaynatıyoruz. Tabiki suyumuza şeker koymayı ihmal etmeyelim. Şekerli suyumuz kaynamaya başladığında, en az 10 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz. Tenceremizi ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekliyoruz.
Pişen revanimizin üzerine, fırından çıkmasının ardından yaklaşık bir su bardağı soğuk su gezdiriyoruz. Daha sonra ılıklaşan şerbetimizi, tatlımıza döküyoruz. Tercihimize göre servis için hindistan cevizi kullanılabilir. Ve tatlımız hazır.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder