17 Temmuz 2013 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler
6adet küçük boy patlıcan 
2 adet orta boy soğan
2 adet domates 
6 adet biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça 

Sıvı yağ,tuz,karabiber,kırmızı biber
200 gram çekilmiş et
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı 
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletiniz. Güzelce yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.Biberleri yağda kızartın.Aynı tavada doğranmış soğanları kavurun ve kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz domatesi ve maydanozu küçük doğrayarak üzerine ekleyin. Tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Daha sonra  bir çay bardağı su ekleyin 5 dk kaynatın.Tencerenize patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açınız.Malzeme ile patlıcanları doldurunuz. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.Ayrı yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek tencereye ilave ediniz.Sarımsakları küçük küçük doğrayıp içine atınız.Daha sonra tencerede 20 dk pişirin.Karnıyarık hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder