Malzemeler
6adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
6 adet biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ,tuz,karabiber,kırmızı biber
200 gram çekilmiş et
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
6 adet biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ,tuz,karabiber,kırmızı biber
200 gram çekilmiş et
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcanları
çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletiniz.
Güzelce yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda
kızartın.Biberleri yağda kızartın.Aynı tavada doğranmış soğanları
kavurun ve kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biberleri, küp küp
doğramış olduğunuz domatesi ve maydanozu küçük doğrayarak üzerine
ekleyin. Tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Daha sonra bir çay
bardağı su ekleyin 5 dk kaynatın.Tencerenize patlıcanların ortalarını
keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç
malzemesine yer açınız.Malzeme ile patlıcanları doldurunuz.
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte
olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane
koyun.Ayrı yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek tencereye
ilave ediniz.Sarımsakları küçük küçük doğrayıp içine atınız.Daha sonra
tencerede 20 dk pişirin.Karnıyarık hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder