19 Temmuz 2013 Cuma

İrmik Helvası Tarifi


MALZEMELER
Yarım kilo irmik
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ
fıstık
Şerbeti İçin
5 Su bardağı Şeker
6 Su bardağı Su

Hazırlanışı
Sıvıyağı tencereye alın. Hafif kızdıktan sonra fıstıkları ve unu koyun. Hafif koyulaşana ve unun kokusu kaybolana kadar kavurun. İrmiği katın. İrmiğin rengi sütlü kahve rengine dönüşünceye kadar kavurun. Diğer taraftandan bir tencereye su ve şekeri koyun ve kaynaması için bırakın. Şerbet koyulaşıp kıvamını alana kadar pişirin. Pişen şerbeti kavrulmaya devam eden irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün. Sürekli karıştırarak pişirin. (Sürekli karıştırılmazsa dibinin tutmasını önleyemezsiniz.)
Helva kavrulup kaşıktan akmayana kadar kavurmaya devam edin. Ve işte helvamız hazır. 
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder