19 Temmuz 2013 Cuma

Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler
3veya 4 adet domates
4 kaşık salça
4 kaşık un  ( katı veya sulu olmasını istediğiniz takdirde azaltıp arttırabilirsiniz )
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 kaşık margarin veya tereyağı
Baharatlar isteğe bağlı (karabiber,kimyon,pul biber vb.)
1 adet et bulyon

Hazırlanışı
Domatesleri güzelce soyduktan sonra rendeden geçiriyoruz.Margarin,un ve et bulyonumuzu kısık ateşte kavuruyoruz.Kavurduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz.Daha sonra rendelediğimiz domatesleri üstüne döküyoruz ve 3-4 dakika orta ölçekli ateşte pişiriyoruz.Bundan sonra ise sütümüzü ve suyumuzu üzerine boşaltıyoruz.Çorbamız kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder