16 Temmuz 2013 Salı

Lor Peynirli Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler
500 gr un
1 su bardağı süt
10 gr maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Ayçiçeği yağı
İç malzeme için
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın.Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şekkinde kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder