Malzemeler
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Kızartma için sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Kızartma için sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakların üzerini kazıyıp
yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte
süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla
karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin.
Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın
yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk olarak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder