16 Temmuz 2013 Salı

Yoğurtlu Semiz Otu Salatası

Malzemeler
500 gr yabani semizotu ( pirrpirim )
2 su bardağı süzme yoğurt
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kayatuzu, pul biber ( ağız tadına göre )
Hazırlanışı
Semizotlarını güzelce temizleyin, sirkeli suda bekletin ve durulayın ( küçük siyah tohumları varsa atmayın )
Semizotu yapraklarını, dallarından yaprak yaprak ayırın. Dal kısımlarını da ince ince doğrayın ve biber salata kasesine koyun.
Ayrı bir kasede yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp çırpın ve semizotlarının üzerine ilave edip karıştırın. Arzuya göre üzerine pul biber serpip servis edin.
Not
Aynı uygulamayı ıspanakla da yapabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder