16 Temmuz 2013 Salı

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Orta boy Ayva 2 Su bardağı su
4 Diş karanfil
1 Çubuk tarçın
1 Su bardağı şeker
200 gr. Manda Kaymağı
Hazırlanışı
Ayvalarımızı soyarak ardından 2 ye bölüyoruz. Çekirdeklerini temizliyoruz. Çekirdekleri bir kenara koyduktan sonra yayvan bir tenceremize 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğu koyarak kaynatalım. Ayvalarımızı kaynamış su içine atalım. Tenceremizin kapağını kapatalım.  Ayvaların kaynamızı için yaklaşık 10 dakika kısık ateşte bekliyoruz. Üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Şekeri ilave ettikten sonra 10 dakika daha ocakta bekletiyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ısıtalım. Ayvalarımızı bir tepsiye dizelim. Sıcak fırının 2. rafında renk alana kadar 5-10 dakika fırında bekletiyoruz. Ayva tatlısının orta boş kısımlarına kaymak koyarak servis yapalım.
NOT: Ayva çekirdeklerini kaynayan suya atarsak hem renk verirler hem de peltemsi bir kıvam verirler.
 **Afiyet Olsun**
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder