19 Temmuz 2013 Cuma

Vişne Hoşaf Tarifi

Vişne Hoşafı

Malzemeler
Yarım kilo taze vişne veya 250 gr kuru vişne
4-5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırılabilir)
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın. Bir tencereye su ve şekeri koyup iki taşım kaynatın. Ocağı kısın ve ayıklayıp yıkadığınız vişneleri tencereye ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın. Eğer kuru vişne kullanacaksanız önce vişneleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede suyu kaynatıp vişneleri içine atın kısık ateşte 6-7 dakika kaynatın, şekerini ekleyip şeker eriyene kadar pişirin. Sonra ateşten alın ve soğutarak servis yapın.
** Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder