Malzemeler
Yarım kilo taze vişne veya 250 gr kuru vişne
4-5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırılabilir)
4-5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre arttırılabilir)
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın. Bir tencereye su ve şekeri
koyup iki taşım kaynatın. Ocağı kısın ve ayıklayıp yıkadığınız vişneleri
tencereye ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve
soğuk olarak servis yapın. Eğer kuru vişne kullanacaksanız önce
vişneleri yıkayıp suyunu süzün. Tencerede suyu kaynatıp vişneleri içine
atın kısık ateşte 6-7 dakika kaynatın, şekerini ekleyip şeker eriyene
kadar pişirin. Sonra ateşten alın ve soğutarak servis yapın.
** Afiyet Olsun**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder