Malzemeler
250 gram kedidili bisküvi
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
250 gram çilek
1 paket krem şanti (arzuya göre)
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 paket vanilya
250 gram çilek
1 paket krem şanti (arzuya göre)
Hazırlanışı
encereye 1 su bardağı tozşekeri, sütü, unu ve vanilyayı ekleyip, üzeri
göz göz olana dek pişirin. Kremayı ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba
kedidili bisküvileri sıra halinde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan
boşaltın. Kremanın üzerine tekrar kedidili bisküvileri dizin ve tekrar
krema dökün. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin. En son kremayı
dökün. Çilekleri ayıklayıp temizleyin. 1/4 su bardağı tozşeker ve
temizlenmiş çilekleri, robot yardımı ile püre haline getirin. Çilek
püresini kremanın üzerine döküp yayın. Buzlukta, servis yapana dek
bekletin. Servisten yarım saat önce buzluktan çıkarıp, dilediğiniz
şekilde dilimleyin. Üzerini arzuya göre krem şantiyle süsleyip, servis
yapın.
**Afiyet Olsun**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder