17 Temmuz 2013 Çarşamba

Hamsili Pilav


Malzemeler
1.5 kilo kılçıkları temizlenmiş hamsi (kılçıklıysa 2.5 kilo)
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım havuç (ince rendelenmiş)
1 yemek kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1.5 çay bardağı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı yenibahar, tuz,  karabiber, nane


Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını temizleyin, yıkayın ve iyice süzün.Borcam tepsiye birbirlerinin üzerine gelecek neredeyse gelecek sıklıkla ve iç kısmı size bakacak şekilde dizin.Kuş üzümü zeytinyağı ile 5 dk kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip 2-3 dak tekrar kavurun.Kaynar suyu ilave edip demlenmeye bırakın.Pilav ılıyınca baharatları atın. Havucu varsa sarımsak yoksa rendenin en küçük bölümüyle rendeleyin.Ben malzemelere bir kaç baharat ekleyip tadını değiştirdim.Pilavı hamsilerin üzerine döküp üzeri kaplanıncaya kadar hamsi ile döşeyin.Benim 2 kilo temizlenmil ama kılçıkları ayıklanmamış hamsim olduğu için malesef üstü açık kaldı. Siz temizlenmiş ama ayıklanmamış hamsi alacaksanız büyük borcam tepsi için 2.5 kilo alın.Orta hararetli fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcakken servis ediniz.

**Afiyet Olsun**


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder