17 Temmuz 2013 Çarşamba

Çikolatalı Topkek Tarifi

Çikolatalı Top Kek 
Malzemeler
1 Çay Bardağı Kakao
1 Su Bardağı Süt
2 Su bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
3 Adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
1 Çay bardağı ceviz içi
Üzerine
1 Çay Bardağı Süt
Çikolata Sos

1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Diğer kek malzemelerini ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın. Hamurunuzu yağlanmış kek kalbınıza boşaltın. 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın. Kekiniz pişince fırından alın ve ılıkken geniş bir kaba ufalayarak koyun. Sütü ekleyip karıştırın. Yapışkan bir harç hazırlayın. Kekinizi dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlak parçalar halinde tepsiye dizin. Üzerine erimiş çikolata dökün ve donunca servis yapın.
Çikolata Sos Hazırlanışı:
Rendelenmiş çikolata ve tereyağını, ısıya dayanıklı bir kap içerisinde, su dolu tencereye oturtun. Çikolata eriyene kadar ateşte tutun.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder