17 Temmuz 2013 Çarşamba

Çilekli Milföy Pasta


Malzemeler 
1/2 su bardağı un 
1/2 su bardağı nişasta 
500 gr süt 
4 adet yumurta 
1 su bardağı tozşeker 
1 çay kaşığı vanilya 
Milföy hamuru 
2 çorba kaşığı dolusu margarin 
Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli    

Hazırlanışı 

Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım. Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Tereyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim. Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım. En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder