17 Temmuz 2013 Çarşamba

Fırında Patates

FırındaPatates 
Malzemeler

İstenilen adette patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanır, süzülür ve ince halkalar şeklinde  doğranırlar. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile birlikte karıştırılıp, harmanlanırlar.(Ağız tadınıza göre istediğiniz baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz) Kapta yarım saat bekletilen patatesler yağlanmış bir kaba dizilirler ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-40 dakika kadar pişirilir. Bu sürenin sonunda patatesler pişmiş ise  folyo patateslerin üzerinden alınarak üzerleri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına konulur. Patateslerin üzeri hafifçe kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Bu hafif ve sağlıklı patatesi özellikle et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli  bir garnitür olarak sunabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder