Malzemeler
İstenilen adette patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanır, süzülür ve ince halkalar
şeklinde doğranırlar. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile
birlikte karıştırılıp, harmanlanırlar.(Ağız tadınıza göre istediğiniz
baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz) Kapta yarım saat bekletilen
patatesler yağlanmış bir kaba dizilirler ve üzeri alüminyum folyo ile
kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-40 dakika kadar
pişirilir. Bu sürenin sonunda patatesler pişmiş ise folyo patateslerin
üzerinden alınarak üzerleri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına
konulur. Patateslerin üzeri hafifçe kızarınca fırından alınır ve sıcak
olarak servis yapılır. Bu hafif ve sağlıklı patatesi özellikle et, balık
ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür olarak
sunabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder