24 Temmuz 2013 Çarşamba

Pırasa Çorbası




Malzemeler
5-6 adet temizlenmiş pırasa
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy soÄŸan
1 litre et ya da tavuk suyu yoksa (1 litre su +1 adet tavuk bulyon)
1 türk kahvesi fincanın yarısı kadar sıvıyağ
Hazırlanışı
Ayıklanıp temizlenmiş pırasaları ince ince kıyın. Soğanı da yemeklik doğrayın ve pırasalarla birlikte tencereye alın.
Sıvıyağı ilave ederek 5-6 dakika kadar pırasalar ve soğan yumuşayıp dağılıncaya kadar kavurun.
Soyup küçük küçük doğradığınız patatesleri de pırasalara ilave ederek 1 dakika daha kavurun.
Sıcak suyu ve tavuk bulyonu tencereye ilave ederek 12-13 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Yumuşayan sebzeleri rondodan geçirin ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder