23 Temmuz 2013 Salı

Vişneli Puding Tatlısı


 

 Malzemeler
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı vişne suyu
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket burçak bisküvi
Hazırlanışı
Vanilyalı puding ile vişne suyu karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Borcam veya kek kalıbı ıslatılır. Vişneli puding dökülür. Bir kenara alınır.
Puding biraz ılık hale gelince üzerine rondodan geçirilmiş bisküviler serpilir.
Ardından irmik, şeker ve süt karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Soğuyup ılık hale gelince, bisküvilerin üzerine dökülür.
Tatlı iyice soğuyunca buzdolabında 1 gün dinlendirilir. 1 gün olmazsa en az
4-5 saat buzdolabında bekletilmeli.
Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder