24 Temmuz 2013 Çarşamba

Beşamelli Karnıbahar Tarifi

Beşamelli Karnabahar Tarifi 
Malzemeler
Bir orta boy karnabahar
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Öncelikle karnabaharınızı bir güzel haşlayınız. İyice haşlanan karnabaharınızı tepsiye ufak parçalara bölerek tepsinize yayınız ve beşamel sosu yapmak için bir kenara koyunuz.
Bir tencereye tereyağınızı eritin ve içine ununuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Onunda üzerine sütünü ekleyerek kıvam elde edene kadar karıştırınız. Bu aşamada sütü azar azar eklemeyi unutmayınız. Böylelikle hem daha lezzetli hem de topaklanma olmayacaktır.
 Daha sonra hazırlamış olduğunuz karnabaharın üzerine bir güzel yayın ve üstüne kaşarda ekleyerek fırına verin. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder