Malzemeler
2 Adet bayat ekmek 300 gram kadar kıyma
1 -2 adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı yağ(mısır özü)
1 Demet maydanoz
1 Yemek kaşığı salça
Karabiber,pulbiber
2 su bardağı su
yoğurt,sarmısak
Hazırlanışı
Ekmekleri küp küp dilimleyin..Tepsiye dizin.
Yağda ince kıydığınız soğanları pempeleştirin.Kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulsun.
Salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın..Baharatları
ilave edip suyu ekleyin..Bir iki taşım kaynadıktan sonra
ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozları ilave edin..Hazırlamış olduğumuz sosu ekmeklerin üzerine gezdirin..ekmeklerin
iyice ıslanması gerekiyor..Suyunu ona göre ilave edin ben
2 su bardağı dedim ama...Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin..İsterseniz sosundan biraz ayırıp yoğurdun
üzerine gezdirebilirsiniz..
**Afiyet Olsun**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder