24 Temmuz 2013 Çarşamba

Milföylü Pasta Tarifi

Kremalı Milföy Pasta Yapımı
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 tane yumurta sarısı
Kreması için gerekli olanlar:
1 tane yumurta
1/2 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket damla sakızlı vanilya
1 çay bardağı un
Yarım paket margarin
Hazırlanışı

İlk olarak 10 adet milföy hamuru tek tek olarak 2 eşit parçaya kesilerek fırın tepsisine güzel bir sırada yerleştirilir. Üstüne 1 tane yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülür. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirilir. 1 tane yumurta, 1/2 lt süt, 1 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 paket damla sakızlı vanilya geniş bir tencerede sürekli olarak karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başladığı zaman 2 dakika daha pişirilmeye devam edilir ve ocağın altı kapatılır. Yarım paket margarin eklenerek 3 dakika daha karıştırılır. Pişen milföy hamurunun arasına krema katılır ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir. Servis tabağına alınarak üstüne bol pudra şekeri serpilir.
 **Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder