19 Temmuz 2013 Cuma

Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte 
Malzemeler ;

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet  patates
1 adet  havuç
1 çay bardağı  pirinç
1 çorba kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağ
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı ;

Yemeğimizin ana malzemesi olan köfte ile başlayabilirsiniz. Köfte için hazırlanacak soğanın kabuklarını soyarak kalın rende ucu ile rendeleyin.
Soğanların içine pirinç ,maydanoz , tuz, karabiber ve kıyma ilave edilerek yoğurulur. Yoğurma işlemini uzun tutmanız köftenin dağılmasını engelleyecektir.
Köfte hazır olduğunda misket büyüklüğünde avucunuz ile yuvarlayarak una bulayın.
Köftenin yapılacağı tencere içine sıvıyağ ve salça ilave edilerek kavrulur. 6 su bardağı su ilave edildikten sonra kaynaması beklenir.
Diğer yandan patatesler ve havuçların kabukları soyularak küp şeklinde hazırlanır.
Köftemizin suyu kaynadıktan sonra içerisine köfteler , havuçlar ve patatesler ilave edilir.
Son olarak baharatlar ilave edildikten sonra kapağı kapatılarak yarım saat kaynamaya bırakılır.
Sulu köfte içinde bezelyede kullanabilirsiniz. Bezelyeleri koymadan önce 10 dakika haşladıktan sonra patatesler ile birlikte köfteye ilave edebilirsiniz.
Sulu köftemizin içinde bulunan sebzeler yumuşak bir kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatarak pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Üzerini maydanoz ile süslemeyi unutmayın !
**Afiyet Olsun.**
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder