12 Temmuz 2013 Cuma

Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi Pratik Börek Tarifleri 
Malzemeler 
3 adet yufka
5 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tutam toz şeker

İç Malzemeleri

250 gram kıyma
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 adet közlenmiş patlıcan
1 soğan
tuz,karabiber

 Hazırlanışı
Patlıcanı aliminyum folyaya sarıp 180 derece fırında 25 dk kadar közleyin.
Soğanları kuşbaşı doğrayın zeytinyağında kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin Suyunu çekince ince ince doğradığınız közlenmiş patlıcanı da ekleyin.
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştın ve ocaktan alın.
3 çorba kaşığı yoğurt,süt,yumurta akı ve zeytinyağını çırpın.
Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya bölün.Bu büyük üçgenelere ayrı ayrı hazırladığınız karışımdan sürün.
Üçgenin geniş kısmına içten koyup kalınca bir rulo yapın ve tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını kalan 2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp bir tutam toz şeker ekleyin,karıştırın ve ruloların üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
**Afiyet Olsun**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder